ثوم مقطع ملح فلفل اسود-كمون -كسبرة ناشفة نصف ملعقة صغيرة قرفة-قرنفل حبة نونو-كركم-حبهان -بهارات مندى او كبسة نصف ملعقة صغيرة ولو معندكيش مش مهم ممكن تحطى بهارات لحمة وياريت لو عندك لومى اسود وزعفران يبقى تمام يا قمر
الطريقة: طبعا قبل ما نعمل اى حاجة نغسل الرز ونسيبه يتنقع
وبعدين نحط كل البهارات اللى فوق دى ومعاهم الكسبرة الناشفة والحبهان ممكن تفتحيه وتحطى اللى جواه بس
بعدين يا قمامير نحط الرز البسمتى المنقوع ونحطله ميه بس مش كتير علشانه منقوع ونحطله ملح كل واحدة حسب كميه الملح اللى بتحطها
بعد كدة نغطى القارب كويس جدا بالفويل
ونخرمه فتحات صغيرة بشوكة اوبخلة زى ما انا عاملة بس خلى بالك
بعد كدة نرص عليها الفراخ بشويش
وبعدين نغطيها كلها بورقة فويل تانيةونقفلها كويس جدا
وبعدين ندخلها فرن سخن نسيبها فى الفرن ساعة ونص على الشبكة وبعدين اطفى الفرن وشغلى الشواية نص ساعة علشان تتحمر وسيبيها متغطية لو مستعجلة اكشفيها وبعدين حمريه
وده شكلها النهائى معلش طلع لون الرز غامق شوية بس كانت لذيذة جدا