الأحد، 1 أبريل 2012

طريقة عمل مندى فراخ



اولا المقادير:
طبعا على حسب اكلة كل واحدة تقدر تحدد مقاديرها

فرخة متوسطة مقطعة
4 كوب ارز بسمتى مغسول ومنقوع
طماطم مقطعة مكعبات
بصلة مبشورة

ثوم مقطع
ملح
فلفل اسود-كمون -كسبرة ناشفة
نصف ملعقة صغيرة قرفة-قرنفل حبة نونو-كركم-حبهان -بهارات مندى او كبسة نصف ملعقة صغيرة ولو معندكيش مش مهم
ممكن تحطى بهارات لحمة
وياريت لو عندك لومى اسود وزعفران يبقى تمام يا قمر

الطريقة:
طبعا قبل ما نعمل اى حاجة نغسل الرز ونسيبه يتنقع

ونجيب فرختنا الغالية ونحط عليهاالبصلة المبشورة والملح والفلفل والكمون والبهارات والكركم والقرفة والقرنفل زى كده

المندى 000تعالى معايا نعمل احلى مندى مباشر من مطبخى وبالصور



ونلخبطها كويس ونسيبها على جنب تتبل على ما نعمل الباقى وبيكون ده شكلها


المندى 000تعالى معايا نعمل احلى مندى مباشر من مطبخى وبالصور

نجيب التوم بتاعنا الظريف ده اللى قطعناه نونو نونو كده


المندى 000تعالى معايا نعمل احلى مندى مباشر من مطبخى وبالصور
ونجيب القارب اللى هنعمل فيه المندى ونحط فيه زيت وعلى النار ونحط التوم
ولما يصفر كده

المندى 000تعالى معايا نعمل احلى مندى مباشر من مطبخى وبالصور

نضيف الطماطم اللى قطعناها مكعبات كدة ونقلبها تقليبتين كده



المندى 000تعالى معايا نعمل احلى مندى مباشر من مطبخى وبالصور

وبعدين نحط كل البهارات اللى فوق دى ومعاهم الكسبرة الناشفة والحبهان ممكن تفتحيه وتحطى اللى جواه بس

المندى 000تعالى معايا نعمل احلى مندى مباشر من مطبخى وبالصور

بعدين يا قمامير نحط الرز البسمتى المنقوع ونحطله ميه بس مش كتير علشانه منقوع ونحطله ملح كل واحدة حسب كميه الملح اللى بتحطها


المندى 000تعالى معايا نعمل احلى مندى مباشر من مطبخى وبالصور


بعد كدة نغطى القارب كويس جدا بالفويل


المندى 000تعالى معايا نعمل احلى مندى مباشر من مطبخى وبالصور

ونخرمه فتحات صغيرة بشوكة اوبخلة زى ما انا عاملة بس خلى بالك


المندى 000تعالى معايا نعمل احلى مندى مباشر من مطبخى وبالصور

بعد كدة نرص عليها الفراخ بشويش

المندى 000تعالى معايا نعمل احلى مندى مباشر من مطبخى وبالصور

وبعدين نغطيها كلها بورقة فويل تانيةونقفلها كويس جدا


المندى 000تعالى معايا نعمل احلى مندى مباشر من مطبخى وبالصور

وبعدين ندخلها فرن سخن نسيبها فى الفرن ساعة ونص على الشبكة وبعدين
اطفى الفرن وشغلى الشواية نص ساعة علشان تتحمر وسيبيها متغطية لو مستعجلة اكشفيها وبعدين حمريه

وده شكلها النهائى معلش طلع لون الرز غامق شوية بس كانت لذيذة جدا


منقول

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق